ArkivBeretning for 2023/24

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2024.
Læs mere...Beretning for 2022/23
Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2023.
Læs mere...Beretning for 2021/22

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2022.
Læs mere...Beretning for 2020/21

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2021.
Læs mere...Beretning for 2019/20

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2020.
Læs mere...Beretning for 2018/19

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2019.
Læs mere...Beretning for 2017/18
Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2018.
Læs mere...Beretning for 2016/17

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2017.
Læs mere...


Gå til del 2 af arkivet.


Billedarkiv for Jubilæumsfonden af 12.08.1973

Her findes billeder med relation til Jubilæumsfonden.Sstøtte til KFUM Spejderne Aabybro Gruppe.
Klik på billedet for en større version.
Tilskud til indkøb af en lukket materialetrailer til FDF Agedrup.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden har støttet FoodBank Aalborg i arbejdet med at uddele gratis overskudsfødevarer til økonomisk trængte i Aalborg og omegn. Maden afhentes hos lokale butikker, sorteres og uddeles fra 5 forskellige kirker alle ugens hverdage i Aalborg. Der uddeles mad til over 400 familier/personer om ugen.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Skoleskibet Georg Stage, herunder to togter i 2023. Siden 1882 har Skoleskibet Georg Stage givet unge mennesker en uddannelse og oplevelse for livet. Georg Stage ruster hvert år eleverne til et meningsfyldt og spændende liv inden for det maritime, gennem et uddannelsesforløb med højt faglig og menneskelig kvalitet.
Klik på billedet for en større version.
Tilskud til sommerens EM – Hørsholm Baseball
Klik på billedet for en større version.
Støtte til Sct. Georgs Gilderne i Kolding, Stadsgildet – Frydenborglejren opførelse af pavillon 2023.
Klik på billedet for en større version.
Donation til Bibel- og Misionscenteret – brønd i Congo.
Klik på billedet for en større version.
Nyt mastesejl til FDF Mammen, har netop været i brug til FDF’s landslejr2020 på Sletten.
Klik på billedet for en større version.
Masanga Danmark – Donation til  fødeafdeling på Masanga Hospital i Sierra Leone.
Sierra Leone har en af verdens højeste mødre- og spædbørnsdødelighed i verden. Dybt inde i junglen af Sierra Leone ligger Masanga Hospitalet, som ikke blot tilbyder kvalificeret fødselshjælp til gravide, men som samtidig kapacitetsopbygger lokale sundhedshjælpere i at varetage de ofte komplicerede og livreddende fødsler. Årligt varetager hospitalet mere en 400 fødsler. Ofte føder de gravide kvinder på små sundhedsklinikker eller ved de traditionelle fødselshjælpere i deres landsbyer og kun hvis der opstår komplikationer kommer de rejsende af støvede landeveje til Masanga Hospital for akut hjælp. Derfor er aktiviteterne på Masanga Hospitals fødeafdeling ofte livreddende behandling.
Med en donation fra Jubilæumsfonden, er det muligt fortsat at tilbyde denne livreddende hjælp til fattige gravide kvinder i Sierra Leone.

Klik på billedet for en større version.
Støtte til Spejderne på Holmen, København – opførelse af ny bålhytte.
Klik på billedet for en større version.
Mellemamerikakomiteeen -  Med støtte fra Jubilæumsfonden er det lykkedes kvindenetværk i Nicaragua at beholde kvindeaktivitetscenter, der er en vigtig og central ramme for hjælp til kvinder på øen Ometepe. Fra centret udgår således en række aktiviteter som kriserådgivning, kurser samt biointensiv dyrkning af den tilhørende jord. Aktuelt har der været en bølge af selvmord mellem unge kvinder på øen.  Frivillige psykologer fra netværket yder oplysning og rådgivning for at forebygge dette. Den biointensive dyrkning af grønsager og andre afgrøder bruges til undervisning og model for andre kvinder, så det kan være en alternativ indtægtskilde for disse. Høsten fra jordbruget bruges til fællesspisning, når der er aktiviteter på centret. Nicaragua er ramt af både social og økonomisk krise, og mange kvinder står i svære situationer.

Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter op om Foreningen Baisikeli Frijob – Baisikeli Frijob er et foreningsbaseret arbejdsfællesskab for hjemløse og udsatte borgere.

Baisikeli Frijob forbedrer livskvaliteten blandt mennesker, der falder uden for alle andre beskæftigelsesinitiativer. Foreningen skaber en fleksibel arbejdsplads, hvor arbejdet er baseret på udsatte menneskers livsvilkår.

Arbejdet består i pleje af cykler foran supermarkeder og butikker. Imens folk handler ind, kan frijobberen vaske og smøre cyklen og pumpe dæk, så cyklen er velplejet, når kunden kommer retur. Det er ikke et beskæftigelsesprojekt. Det er reelt arbejde fra første dag.

Klik på billedet for en større version.
April 2021 nye træningsmåtter til Kolding Kickboxing.
3 flotte bænke til placering på kirkegården ved Nr. Bjert Kirke ved Kolding.
Kontaktgruppen Harte Sogn støttes af Jubilæumsfonden til udsmykning  af vejarealer i Harte nær Kolding. Her vises et udsnit af blomsterkrukkerne i 2020.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Landbomuseet www.landbomuseet.dk i Kolding, her billeder fra det nye køkken.
Klik på billedet for en større version.
Støtte til en hjertescanner til Børneafdelingen C74 på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.
På billedet ses overlæge Gholam Dayani med den nyerhvervede hjertescanner.
Støtte til Roskilde Domkirkes Drengekor – turne til Kina.
Klik på billedet for en større version.
Støtte til Kofoeds Skole, København til afvikling af juleaften med mere end 300 gæster.
Klik på billedet for en større version.
Fredericia Brandvæsens seniorforening: støtte til indkøb af røde brandhjelme til børn.
Klik på billedet for en større version.
Human Pratice Foundation – Taplejung i Nepal. Den nye skolebygning på Siddheswari Secondary School er nu færdigbygget. 200 børn kan nu modtage undervisning i ordentlige lokaler.
Klik på billedet for en større version.
Støtte ydet til Aabenraa GospellFamily
Hospitalsklovnene støttes af jubilæumsfonden, her fotos fra den nye legeplads ved børneafdelingen, Kolding Sygehus
Klik på billedet for en større version.
Ribe Kirkegårde og Ribe Byferie Resort fik støtte til realisering af bro.
Støtte til Human Practice Foundation til opførelse af en jordskælvsikret skole i Nepal, herunder opførelsen af et bibliotek på Siddheswari Secondary School.
Klik på billedet for en større version.

Støtte til Nykøbing Falster Garden i.f.m. deltagelse i DM for bygarder i Vejen 2019.
Klik på billederne for større versioner.


Jubilæumsfonden har igen bevilget en stor donation til Kolding Miniby. Denne gang drejede det sig om en gennemgribende renovering af et kendt og højt værdsat Kolding klenodie, nemlig det legendariske og smukke kobber ur – tegnet af  Kolding arkitekten Ernst Petersen. Uret har siden det blev opsat i 1948,  haft flere fremtrædende placeringer i bybilledet i Kolding. Billederne er fra indvielsen af uret i Kolding Miniby den 24. juni 2019, hvor blandt andet Koldings borgmester Jørn Pedersen og Jubilæumsfondens næstformand Ole Kjersgaard Nielsen, deltog.
Klik på billederne for større versioner.
Støtte til Folkekirkens Ungdomskors Jubilæumslandsstævne, oktober 2018.
Klik på billedet for en større version.
Støtte til ny legeplads samt renovering Jakobskolen, Frederiksberg.
Klik på billedet for en større version.
Yderlig støtte til Gadens Børn -  Sealdah Skole og fritidshjem - Kolkata, Indien. Der gøres her en kæmpe indsats for mange børn, der ellers er overladt alene på togstationen eller i slummen.
Klik på billedet for flere foto.
Jubilæumsfonden støtter Mission Østs arbejde i Irak, hvor sårbare familier i det krigshærgede land får akut hjælp til at overleve og komme på fode igen efter krigen. Familierne får bl.a. hjælp til at opfylde deres mest akutte behov for mad og medicin, de får hjælp til at genopbygge deres boliger, og hjælp til at holde varmen om vinteren i de tynde telte i flygtningelejrene.
Takket være bl.a. Jubilæumsfondens støtte var det i januar og februar 2018 muligt at uddele brændstof til over 40.000 mennesker, som ellers ikke ville have fået hjælp. Brændstoffet hjalp familierne, som alle boede i flygtningelejre i Iraks Kirkukprovins, med at holde sig varme i de kolde vinternætter, hvor temperaturen ofte når under frysepunktet.
Støtte til Haderlev Domkirkes Pigekor – turné til Paris i foråret 2018,
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden har støttet filmen ”Vandringsmanden”, som er  et varmt og inspirerende portræt af maleren Arne Haugen Sørensen. Kommer man forbi Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk vil den fremover kunne ses her. Senere bliver den også tilgængelig i landets biblioteker.
Klik på billedet for en større version.
Støtte til Global Medical Aid en organisation, der indsamler og donerer brugbart overskudsmedicin  og funktionsdygtigt udstyr til fattige i tredje verdens lande.
Klik på billedet for en større version.
Trappe til  Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Nu behøver børnene ikke være bange for at falde når de løber op og ned. Arbejdet færdiggøres når vejret bliver lidt varmere.
Jubilæumsfonden støtter WutomiAgri, der er er et projekt under Assist Denmark. Projektet,  vil fra princippet hjælp til selvhjælp  give unge mennesker i Mozambique redskaber til at kunne og ville tage ansvar for eget liv. På trods af enorme muligheder for at skabe et godt liv gennem landbrug, lever halvdelen af befolkningen under fattigdomsgrænsen. Derfor er det oplagt for et ungt menneske i Mozambique at blive iværksætter indenfor landbrugsområdet.
Klik på billedet for at se mere fra WutomiAgri.
Støtte til Gadens Børn til oprettelse af  en skole med børnehave og inkluderet kontor for hjemløse og udsatte gadebørn, som bor ved togstationen Sealdah Station i Kolkata, Indien.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Global Medical Aid.
Konceptet bag foreningen Global Medical Aid er, at indsamle brugbart medicin og funktionsdygtigt udstyr til fordel for fattige lande. Billederne  herover viser foreningens donationer  til et  hospital i Kiev.
Jubilæumsfonden bekæmper sygdom og underernæring i Afghanistan
Jubilæumsfonden støtter Mission Østs arbejde med at give udsatte familier i Afghanistan adgang til rent vand, god hygiejne og sundere kost. Projektet bekæmper sygdom, underernæring og børnedødelighed og giver gennem bl.a. landbrugs- og hygiejneundervisning familierne redskaberne til at hjælpe sig selv. På billedet ses en pige, hvis familie har fået høns og undervisning i hønsehold. Hønsene giver familien en bedre ernæring og muligheden for at skabe sig en indkomst.
Jubilæumsfonden støtter krigsramte familier i Irak
Jubilæumsfonden støtter Mission Østs indsats i det krigshærgede Irak, hvor familier på flugt fra bl.a. Islamisk Stat får akut hjælp til at overleve, når de er nået i sikkerhed og senere støtte til at slå sig ned i længere tid. Takket være støtten fra blandt andet Jubilæumsfonden er det muligt at uddele tæpper, madrasser, køkkengrej og hygiejneartikler til familierne, samt mad til de sultende i storbyen Mosul. Børn og unge får desuden mulighed for at lege, modtage undervisning og bearbejde deres oplevelser på medborgercentre. Siden 2014 har over 150.000 irakere fået hjælp af Mission Øst. På billedet ses tre irakiske flygtningepiger.
Støtte til : ”Støtteforeningen til feriedrenge ved Bornholms Værn”. Ferien byder på såvel militære som civile aktiviteter. Feriedrengene lærer nogle af de aktiviteter, som en soldat bliver udsat for de første måneder han er i uniform. De lærer noget om disciplin, lægge tøj på plads i skabet, gøre rent på deres stuer, at gå korrekt påklædt i uniform, omgangstone når flere skal arbejde sammen og løfte en opgave i flok. Den naturskønne bornholmske natur nydes også i form af udflugter til øens mange seværdigheder.
Holdfoto sommeren 2017: Preben Rasmussen
Nyt tag på veteranernes værksted og garage på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro.
Jubilæumsfonden støtter Sct. Georgs Gilderne i Kolding, i særdeleshed er der ydet støtte til Frydenborglejren. Her en ny el-ovn.
Handicappede Børns ferier modtog støtte til foreningens arbejde i 2016.
Jubilæumsfonden støtter Hjerteforeningens indsats med at støtte familier, der har mistet et hjertebarn, med at bearbejde deres sorg og tab via fællesskab med andre familier i samme livssituation og professionel hjælp.
Klik på billedet for en større version.
Flygel til Filips kirke, Amager.
Fonden har via donation til Mercy Ships, Danmark medvirket til, at mange børn i Benin, Afrika, er blevet opereret for læbe-gane-spalte.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter foreningen ”Red Børnene i Gorum Gorum” - udsatte børn i den nordlige del af  det vestafrikanske land Burkina Faso.
Klik på billedet for en større version.
Kolding Marineforenings 100 års jubilæum afviklet i 2016 med støtte fra Jubilæumsfonden.
Klik på billedet for en større version. 
Jubilæumsfonden har igennem årene støttet Museum Amager til restaurering af kutterren ”Elisabeth K571” på forskellig vis. Båden sejlede jøder i sikkerhed til Sverige under  besættelsen (okt. 1943). Her billeder af nye redningsveste til brug på kutteren  samt  besætningen  fra Lauget, der er med til at formidle historien om fiskekutteren.
Klik på billederne for større versioner.
Støtte til opstart af kørestolsbasket i Aabenraa – Aabenraa Handicap Idrætsforening.
Klik på billedet for en større version.
Fonden yder støtte til  Tjernobylforeningens årlige sommerlejr for hviderussiske børn, her billeder fra lejren i sommeren 2016.
Klik på billedet for en større version.
Fonden støtter Ingeniører uden grænser, her billeder fra projektet "Vand, sanitet og undervisning i sundhed i Sierra Leone. Støtte til at bistå Sierra Leone´s fattige befolkning til at få rent drikkevand.
Se også videoen "IUG bygger brønde i Sierra Leone": https://youtu.be/4lPMa4AmWjo
(Billeder og video tilhører Ingeniører uden Grænser).
Klik på billedet for en større version.
Fonden har støttet op om projekt ”blomsterløg på Fejø”.
Klik på billedet for en større version.
Fonden har støttet køkkenbyggeri på Oliviaskolen i Uganda.
Fonden støtter Familiemuseet Bornholms Tekniske Samling i Allinge.
Aktion børnehjælp har modtaget støtte til arbejdet i Indien f.eks. til sy- og IT undervisning.
Computerundervisningen øger børnenes mulighed for at kunne søge ind på en videregående uddannelse og klare sig på lige fod med børn fra mere velstillede familier. I skoleåret 2014-15 fik 56 drenge og 65 piger ekstraundervisning på 10. klasses niveau, så de kan gå op til den afsluttende eksamen, som er afgørende for at kunne læse videre. De unge er enten droppet ud af skolen inden 10. klasse eller dumpet til eksamen.
Klik på billedet for en større version.
De grønne pigespejdere i Valby kunne i sommeren 2015 gennemføre en uge på Susåen med støtte fra Jubilæumsfonden.
Klik på billedet for en større version.
Julemærkehjemmet ”Fjordmark” i Kollund har været igennem diverse renoveringsarbejder støttet af Jubilæumsfonden.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden har fundet det vigtig  at støtte op omkring projektet ”Lyt til danske salmer”, hvor den danske salmebog indspilles med orgelmusik og sang. Den danske salmeskat er en meget væsentlig del af den danske folkekirkelige kulturarv, tradition og formidling, og bør bevares på en nutidig platform, hvor der gives alle mulighed for gratis streaming på hjemmesiden www.lyttildanskesalmer.dk
Jubilæumsfonden har støttet Masanga DK’s genåbning af Masanga hospitalet i Sierra Leone for behandling af ikke-ebolapatienter. Patienter som i lang tid ikke har fået nødvendig behandling, grundet fokus på ebolabekæmpelsen og frygt for smitte på hospitalerne. Solcellleparken sikrer hospitalet elektricitet døgnet rundt.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter kunstnersammenslutningen FUGA. Her fra forårsudstillingen I Brøndsalen på Frederiksberg. 800 gæster mødte op til ferniseringen.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter seniorer uden grænser, her billeder fra  et projekt til udnyttelse af solenergi på gymnasiet i Kunkujang Mariama, Gambia.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden har tradition for at støtte Julemærkehjemmene i Danmark. Her billeder fra Julemærkehjemmet i Skælskør, hvor fonden støttede fastelavnsfesten.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter museet på Koldinghus. Her fire stykker korpussølv. Museet forøger dermed samlingen med fire væsentlige stykker moderne sølv.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Gymnastikforeningen Go-On i Kolding (Sdr. Vang Skole) med en Sauna.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Aktion Børrnehjælp – her til foreningens arbejde Indien.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter igen Åbenrå Handicap Idrætsforenings arbejde så det gøres muligt for handicappede i Sønderjylland at dyrke en idræt.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter Julemærkehjemmet Fjordmark – her donation til legeredskaber  i haven. Legeredskaberne bliver flittigt brugt af Julemærkehjemmets børn.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfondens støtte til Mission Øst projekt:
Modstandskraft overfor naturkatastrofer gennem uddannelse og hjælp til selvhjælp i de fattigste dele af Nepal, Kalikot-distriktet og Karnali-regionen

Gennem projektet har Jubilæumsfonden bidraget til opstart og uddannelse af seks lokale katastrofehåndteringsudvalg samt udvikling af en plan for katastrofeberedskab og -respons, der har sikret, at de mest sårbare grupper i lokalsamfundene er blevet inkluderet i beredskabet.
Tre lokale projektpartnere og syv ngo'er er blevet undervist i i inkluderende katastrofeberedskab og fortalervirksomhed.
Lokale FM-radiostationer blev udrustet til katastrofeberedskab og -respons i samarbejde med distriktets katastrofeudvalg.
I alt har projektet berørt 15.604 voksne og 14.043 børn under 16 år, heraf 6.600 såkaldt kasteløse/urørlige (dalitter).
Projektet har været med til at give befolkningen øget modstandskraft overfor katastrofer, bedre livskvalitet til både nuværende og kommende generationer og en vedvarende udvikling, som afhjælper fattigdom i den ekstremt afsidesliggende region.
Klik på billedet for en større version. 
Jubilæumsfonden yder støtte til Egtveds spejdernes nye bålhytte.
Klik på billedet for en større version.
Indre Mission modtager støtte til færdiggørelse af byggeri af børnehjem for 30 forældreløse børn i landsbyen Gudipadu i Indien. Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden har støttet indkøb af nyt orgel til Christianskirken i Berlin.
Klik på billedet for en større version.

Jubilæumsfonden har støttet Lyshøjskolen i Kolding ( 8.C) i forbindelse med venskabsklassens besøg fra  Huescar i Spanien. De har besøgt Kolding Hus, Lego og Legoland, en tur til København og forskellige aften arrangementer. Billederne er fra en sejltur på Kolding Fjord med skibet Frem. Huescar er desuden venskabsby med Kolding.
Klik på billedet for en større version.
Jubilæumsfonden støtter: Fredericia Brandvæsens Seniorforenings renovering af automobilsprøjte fra 1937.
Jubilæumsfonden har støttet OFROSOM med transport til Somalia af hospitalssenge, hospitalsudstyr,  tøj,  fodtøj, skolemøbler og –tavler, porcelæn, spisebestik etc.
Klik på billedet for en større version.

Jubilæumsfonden støtter gennem Dansk Flygtningehjælp den syriske befolknings akutte behov for nødhjælp. Se flere billeder fra Syrien her.
Foto: Dansk Flygtningehjælp.

Jubilæumsfonden har støttet Dansk Europamission. Der er oprettet tre syskoler i slutningen af maj 2013 som hjælper 120 piger med en syuddannelse.

Indvielse af Legeplads i Kolding Bypark oktober 2013  – doneret af Jubilæumsfonden af 12. aug. 1973.

Jubilæumsfonden har doneret støtte til Odenseværkstederne. Pengene har gjort det muligt, at købe et egnet kasseapparat til medarbejderne. Kasseapparatet gør det muligt for dem selv at kunne stå ved kassen, fordi billede frem for tekst er en betingelse for mange af medarbejderne med en udviklingsforstyrrelse i at kunne betjene det.

Jubilæumsfonden har støttet handicap-rideklubben Ildhestene i forbindelse med ”Rideterapi på Islandsk maner”. Klik på billedet for større version.

Gå til del 2 af arkivet.